1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Erzurum'a 102 MW'lık Laleli HES kurulacak

Erzurum'a 102 MW'lık Laleli HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Laleli Enerji, Erzurum'da Çoruh Nehri üzerinde 102 MW'lık Laleli Regülatörü ve HES kurmayı planlıyor. Laleli Enerji Elektrik Üretim...

Erzurum'a 102 MW'lık Laleli HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Laleli Enerji, Erzurum'da Çoruh Nehri üzerinde 102 MW'lık Laleli Regülatörü ve HES kurmayı planlıyor. 

Laleli Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Erzurum İli, Pazaryolu İlçesi, Laleli Mahallesi ve Bayburt İli, Merkez İlçesi, Konursu, Adabaşı, Yedigöze, Çayırözü, Ballıkaya, Arslandede, Karşıgeçit, Çakırbağ, Çamlıkoz ve Bayraktar köyleri sınırları içerisinde Çoruh Nehri üzerinde 101,84 MW kapasiteli Laleli Barajı ve HES projesini hayata geçirmeyi planlıyor. 

780.007.719TL bedelli proje kapsamında DSİ tarafından iki adet Baraj ve bir adet Regülatör yapılması planlanıyor.

PROJE REVİZE EDİLDİ

ÇED Olumlu Kararı bulunan Laleli Barajı ve HES projesinin ana ünitelerinde revizyona gidilerek, tek baraj yerine iki baraj ve bir regülatör yapısının planlandığı, toplam proje debisinin, ünitelerinin lokasyonlarının ve kotlarının, tüm bu değişikliklere bağlı olarak da projenin etki alanının değiştiği anlaşıldı. Bu çerçevede, Laleli Barajı ve HES projesi 3 kademeli olarak revize edildi.

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 26/10/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

Önceki ve Sonraki Haberler