1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Esentürk: Yeşil Tarife, kurumsal segmente hitap ediyor

Esentürk: Yeşil Tarife, kurumsal segmente hitap ediyor

Enerjisa Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, Yeşil Tarife'nin çevreye duyarlı kurumsal enerji müşterilerine hitap ettiğini söyledi.

Esentürk: Yeşil Tarife, kurumsal segmente hitap ediyor

Enerji Günlüğü - Enerjisa Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, Yeşil Tarife'nin çevreye duyarlı kurumsal enerji müşterilerine hitap ettiğini söyledi.

Enerjisa Perakende Satış Şirketleri Genel Müdürü Ersin Esentürk, 1 Ağustos’ta devreye girecek elektrikte Yeşil Tarife’yi Enerji Günlüğü'ne değerlendirdi. Yeni tarifenin yenilebilir enerji kaynaklarının desteklenmesini amaçladığını ifade eden Esentürk, Yeşil Tarife’nin mevcut ulusal tarifedeki son kullanıcı birim fiyatları ile karşılaştırıldığında ticarethane abone grubunda yaklaşık ortalama yüzde 23, sanayi abone grubunda yaklaşık ortalama yüzde 36, mesken abone grubunda ise yaklaşık ortalama yüzde 63 daha yüksek olduğunu belirtti. Yenilenebilir enerjinin serbest piyasadaki sertifikasyon maliyetleri de göz önüne alınınca mevcut tarifelerden yüksek olmasını olağan bir durum olarak değerlendiren Esentürk şöyle dedi:

“Zaman geçtikçe hem yenilenebilir kaynakların gelişimi hem de maliyetlerin düşmesi ile diğer tarife seviyelerine yaklaşacaktır diye düşünüyoruz. Uygulama usûl ve esasları belli olduğunda daha da netleşecek olmakla birlikte, ilk etapta sürdürülebilirlik bakış açısını benimsemiş, karbon salımını azaltmayı önemseyen ve yenilenebilir enerji kaynaklarını desteklemeyi bir marka değeri olarak gören kurumsal segment kullanıcılarına hitap eden bir tarife olduğu söylenebilir.”

BLOCKCHAIN İLE YAYGINLAŞIR

Esentürk, “Blockchain gibi yeni teknolojilerin entegre edilmesi ve uygulama esasları netleşince belirlenebilecek olası ilave teşviklerin devreye girmesiyle daha yüksek bir talep oluşmasını olası görüyoruz” diye konuştu. 

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler