1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eski gaz sayaçları ücretsiz değişiyor

Eski gaz sayaçları ücretsiz değişiyor

Enerji Günlüğü - Enerya, doğal gaz dağıtımı yaptığı illerde kalibrasyon için yasal süresini dolduran sayaçları ücretsiz olarak değiştirmeye başladı.Türkiye’nin...

Eski gaz sayaçları ücretsiz değişiyor

Enerji Günlüğü - Enerya, doğal gaz dağıtımı yaptığı illerde kalibrasyon için yasal süresini dolduran sayaçları ücretsiz olarak değiştirmeye başladı.

Türkiye’nin 2. en yaygın özel doğal gaz dağıtım şirketi Enerya, Konya, Karaman, Ereğli illerinde 10 yılını dolduran doğal gaz sayaçlarının değiştirilmesi için sökme takma işlemlerine başladı. Mülkiyeti Enerya’ya ait sayaçların değiştirme işlemi hiçbir ücret talep edilmeden gerçekleştiriliyor.

EKİM AYINA KADAR TAMAMLANACAK

Enerya’nın bu ay itibariyle başladığı sayaç değiştirme işlemleri, kademeli olarak yapılan sayaç kalibrasyon işleminin ardından gerçekleştiriliyor. Yeni sayaçlar 10 yıl süreyle kullanılabilecek. Enerya sayaç değişim çalışmalarını Ekim 2015’e kadar tamamlayacak.

3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği 10 yılını dolduran doğalgaz sayaçları hem güvenliği sağlamak hem de ölçümlerin doğru ve adil yapılması amacıyla değiştiriliyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler