1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Eskişehir OSB tehlikeli atık çamurdan elektrik üretecek

Eskişehir OSB tehlikeli atık çamurdan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Eskişehir OSB içinde yer alan fabrikaların evsel ve endüstriyel atık suların arıtılmasından kaynaklanan tehlikeli maddeler içeren...

Eskişehir OSB tehlikeli atık çamurdan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Eskişehir OSB içinde yer alan fabrikaların evsel ve endüstriyel atık suların arıtılmasından kaynaklanan tehlikeli maddeler içeren çamurlar yakılarak elektrik üretilecek.

Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Atıksu Arıtma Tesisi’nde oluşan arıtma çamurları elektriğe çevrilecek. Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Caddesi’nde “Biyokütle-Arıtma Çamurlarının Yakılarak Bertaraf Edilmesi ve Enerji Üretimi” tesisinin kurulup işletilmesi planlanıyor. Böylece uygun bertaraf edilmedikleri takdirde çevreye ve insan sağlığına zarar verebilecek arıtma çamurlarının uygun bir şekilde bertarafı da sağlanmış olacak. 

9 milyon TL’yi aşan bir yatırımla kurulacak olan tesiste, OSB içinde faaliyet gösteren fabrikalarda oluşan evsel ve endüstriyel nitelikli atıksuların arıtımı dolayısıyla oluşmakta olan çamurlar yakılarak elektrik üretilecek. Bu amaçla tesiste her biri günde 60 ton yakma kapasitesine sahip 2 modülden oluşan, toplam 120 ton/gün kapasiteli akışkan yataklı reaktör sistemi kurulacak. Tesiste günde 860 kwh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik tesis içinde kullanılacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler