1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Eskişehir`e 39 MW`lık RES kurulacak

Eskişehir`e 39 MW`lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü -Bay Temiz Enerji tarafından Eskişehir'de MW'lık Kartal Rüzgar Santrali kurulması planlanıyor.Bay Temiz Enerji Elektrik Üretim İnşaat...

Eskişehir`e 39 MW`lık RES kurulacak

Enerji Günlüğü -Bay Temiz Enerji tarafından Eskişehir'de MW'lık Kartal Rüzgar Santrali kurulması planlanıyor.

Bay Temiz Enerji Elektrik Üretim İnşaat San. ve Tic. A.Ş. tarafından, Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi, Tilkilik Tepe, Leyleksektiği Tepe, Yelli Tepe, Kızmezarının Tepe, Kireçocağı Tepe, Erikliağıl Tepe ve Dikilitaş Tepe Mevkiileri‟nde 39 MW kurulu gücünde “Kartal RES” kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

91.500.000 TL bedelli proje ile 13 adet 3,0 MW'lık rüzgar türbini kurulumu yapılacak ve yılda ortalama 101.088.000 kWh elektrik üretimi gerçekleştirilecek. İşletme ömrü 49 yıl olan tesiste üretilen elektrik enerjisi, 154 kV enerji nakil hattı ile Eskişehir 3 Trafo Merkezine bağlanacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Eskişehir Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler