1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eurogas AB gaz direktifi önerisine karşı

Eurogas AB gaz direktifi önerisine karşı

Enerji Günlüğü - Eurogas, Avrupa Komisyonu’nun ortak gaz düzenlemelerini ithal boru hatlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi önerisinin bazı projelere...

Eurogas AB gaz direktifi önerisine karşı

Enerji Günlüğü - Eurogas, Avrupa Komisyonu’nun ortak gaz düzenlemelerini ithal boru hatlarını da kapsayacak şekilde genişletilmesi önerisinin bazı projelere zarar verdiğini ve tüm paydaşların görüşü alınmadan uygulanmaması gerektiğini açıkladı.

Dünya enerji piyasasında söz sahibi 47 şirket ve organizasyonun üye olduğu Avrupa Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği ( Eurogas), Avrupa Komisyonunun (EC) ortak gaz düzenlemelerini ithal boru hatlarına kadar genişletme önerisine karşı çıkıyor. Eurogas bu durumun etkisi konusunda tüm paydaşların görüşlerini ortaya koymasına izin veren bir zaman diliminde tamamen değerlendirilene dek hayata geçirilmemesi gerektiğini kaydediyor. 

Eurogas teklifin Medgaz (Cezayir-İspanya), TransMed (Tunus-İtalya), Yeşil Akım (Libya-İtalya) ve Mağrib-Avrupa Boru Hattı (Fas-İspanya) gibi AB'ye giren mevcut boru hatlarına engel oluşturduğunu düşünüyor. Yine Eurogas, üye ülkelerin AB kurallarını ihlal etmeden kullandıkları çeşitli enerji kaynakları ve enerji arzının genel yapısı arasında karar verme haklarının azalacağına da vurgu yaptı. Eurogas, "Komisyonun öneriyi destekleyen argümanlarında tutarsızlık, destekleyen noktaları daha da zayıflatıyor.” İfadesini kullandı.

Öte yandan Avrupa Komisyonu, yasama eylemlerinin tam ve hızlı uygulanmasına yönelik çabaların daha başında olduğunu ve böyle bir genişletmenin arz güvenliğine ve AB piyasasının iyi işleyişine katkıda bulunacağını iddia ediyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler