1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Evcit: Riski yüksek yatırımların getirisi de yüksek

Evcit: Riski yüksek yatırımların getirisi de yüksek

Zorlu Enerji Solar ve Yurtdışı Yatırımlar Direktörü Evren Evcit, arz sıkıntıları nedeniyle getirisi yüksek olduğu için regülasyon sıkıntılarının olduğu riski yüksek ülkelerde yatırım yaptıklarını söyledi.

Evcit: Riski yüksek yatırımların getirisi de yüksek

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Solar ve Yurtdışı Yatırımlar Direktörü Evren Evcit, arz sıkıntıları nedeniyle getirisi yüksek olduğu için regülasyon sıkıntılarının olduğu riski yüksek ülkelerde yatırım yaptıklarını söyledi.

Zorlu Enerji Solar ve Yurtdışı Yatırımlar Direktörü Evren Evcit, Zorlu Enerji olarak yurtdışı yatırımlarına altı-yedi sene önce başladıklarını belirterek, bu yatırımlarda riski yüksek yerleri tercih ettiklerini söyledi. 

10. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında gerçekleştirilen GÜYAD özel oturumunda konuşan Evcit, Pakistan, Filistin ve Kazakistan’da yatırımları bulunduğunu hatırlatarak, “Bu yatırımlar çok kolay değil. Türkiye’deki regülasyonlardan, sıkıntılardan bahsediyoruz. Türkiyedeki sıkıntıları görüp de daha rahat bir yere gidebilirdik ama Avrupa’da Türkiye’deki returnü bulamıyoruz. Gittiğimiz yerlerde de benzer sıkıntılar var. Bu pazarlar gelişmekte olan pazarlar. Regülasyonu da çok oturmamış pazarlar. Kervanı yolda düzerek yaptığımız pazarlar. Buralarda arzla ilgili sıkıntılar var, regülasyon alanı eksik. Neden orda yatırım yapıyoruz? Daha riskli, gelişmekte olan bir ülkede yatırım yaptığınızda getirisi de daha yüksek oluyor” dedi.

Evcit ayrıca bu pazarlarda yerel ofis kurmadan ve yerel elemanlarınız olmadan iş yapmanın çok kolay olmadığının da altını çizdi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/Antalya

 

Önceki ve Sonraki Haberler