1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Evrencik RES'te türbin sayısı azaltıldı

Evrencik RES'te türbin sayısı azaltıldı

Kırklareli'nin Vize ve Pınarhisar ilçelerinde yapılması planlanan 120 MW'lık Evrencik RES projesinde türbin sayısı 70'ten 26'ya indirildi.

Evrencik RES'te türbin sayısı azaltıldı

Enerji Günlüğü - Kırklareli'nin Vize ve Pınarhisar ilçelerinde yapılması planlanan 120 MW'lık Evrencik RES projesinde türbin sayısı 70'ten 26'ya indirildi.

Evrencik Rüzgar Enerjisinden Elektrik Üretim Ltd. Şti tarafından Kırklareli İli, Vize ve Pınarhisar İlçeleri, Sofular Köyü, Evrencik Köyü, Mustafaseçkinin Ağılı, Kavakgölü Sırtı, İncekoru Tepesi, Gürgenlik Sırtı, Çolakların Ağılı mevkiilerinde kurulup işletilmesi planlanan Evrencik Rüzgâr Enerjisi Santrali projesinde türbin sayısı 70'den 26'ya indirildi. Santralin 120 MW'lık kapasitesinde bir değişikliğe gidilmeyecek.

Toplam 5228 hektarlık alanda yapılması planlanan santralde daha önce kurulması planlanan 70 türbinden 15 adedinin yer aldığı saha, Ergene Havzasında yer aldığı ve orman bütünlüğünü olumsuz etkileyeceğinden dolayı bu türbinlerin tesisi uygun görülmedi.

T.C. Orman Genel Müdürlüğü'nün bildirdiği bu görüş çerçevesinde tekrardan yapılan değerlendirmeler ve projenin orman sayılan alanlar üzerindeki etkisi dikkate alınarak 28 adet türbin noktası için Orman Genel Müdürlüğüne revize başvurusunda bulunuldu. Müdürlük, yaptığı değerlendirme sonrası 26 adet türbinin 3 kapalı orman alanı olmasına rağmen orman bütünlüğüne etkisinin minimum seviyede tutulması şartıyla, orman alanı dışında teknik olarak planlanabilecek olanların mümkün mertebe orman alanı dışında planlanması halinde izin verdi. 

Böylece proje kapsamında 26 adet rüzgar santrali türbini ve şalt merkezi yapılacak. Evrencik Res projesi kapsamında üretilecek elektrik enerjisi 154 kV seviyesinden Vize Havza TM’ye bağlanacak. Tesisin inşaat süresi 46 ay olarak planlanıyor. 240.000.000,00 TL'lik bedeli olan projenin ömrü 49 yıl olarak belirlendi.

ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Ayrıca, Evrencik Rüzgâr Enerjisi Santralı (26 adet Türbin -120 MWm/ MWe kapasiteli) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci başladı. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kırklareli Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

KIRKLARELİ'NE 120'LIK EVRENCİK RES PROJESİ

Önceki ve Sonraki Haberler