1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fas, yeşil hidrojen yatırımları için alan ayırdı

Fas, yeşil hidrojen yatırımları için alan ayırdı

Kuzey Afrika ülkesi Fas, yeşil hidrojen projelerini hayata geçirmek üzere 1 milyon hektar büyüklüğünde alan ayıracak.

Fas, yeşil hidrojen yatırımları için alan ayırdı

Enerji Günlüğü -Fas ülke yönetimi yaptığı açıklamada, ülkeye yatırımcıları çekme yolunda davet ortamı yaratmanın bir parçası olarak ilk aşamada 300.000 hektar büyüklüğünde alandan başlamak üzere yeşil hidrojen yatırımı projelerine 1 milyon hektar büyüklüğünde yatırım alanı ayıracaklarını duyurdu. 

Fas Krallığı Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, sözkonusu girişimin Fas'ın "küresel enerji dönüşümü alanında önemli rol oynamasına" yardımcı olacağı vurgulandı. Fas'ın teklifinin, yenilenebilir enerjilerden elektrik üretimi ve elektrolizden yeşil hidrojenin amonyak, metanol ve sentetik yakıta dönüştürülmesine kadar uzanan entegre projeler için geçerli olduğu belirtildi. Açıklamada, ayrıntı verilmeden yatırımcılara yönelik teşviklerin de yer aldığı belirtildi. Ürünlerin hem ihracat hem de yurt içi kullanım için olacağı belirtildi.

Yenilenebilir enerji kullanılarak elektroliz yoluyla suyun ayrıştırılması sonucu üretilen yeşil hidrojenin, endüstrilerin karbondan arındırılmasında önemli rol oynaması bekleniyor. Fas, yenilenebilir enerjinin şu anda %37,6 seviyesinde olan enerji bileşimindeki payını 2030 yılına kadar %52’ye çıkarmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler