1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fas'ın camileri güneş enerjisi ile aydınlanacak

Fas'ın camileri güneş enerjisi ile aydınlanacak

Enerji Günlüğü - Fas, ülkede bulunan camilerinde güneş enerjisini kullanarak yenilenebilir enerji farkındalığı yaratacak.Kuzey Afrika ülkesi Fas Krallığı,...

Fas'ın camileri güneş enerjisi ile aydınlanacak

Enerji Günlüğü - Fas, ülkede bulunan camilerinde güneş enerjisini kullanarak yenilenebilir enerji farkındalığı yaratacak.

Kuzey Afrika ülkesi Fas Krallığı, başlatmış olduğu "Camilerde Enerji Verimliliği Programı" çerçevesinde tüm camilerin elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamayı hedefliyor. 

Yeşil Camiler olarak da bilinen ve iki yıl önce Fas Enerji Bakanlığı ile Din İşleri Bakanlığı tarafından planlanan Programın 2019 yılına kadar olan ilk aşamasında, ülkede bulunan yaklaşık 15 bin camiden 600'ünün enerji verimliliği dönüşümü sağlanacak. 

Program çerçevesinde camilerde enerji verimli LED aydınlatmalar ile solar su ısıtma sistemi kullanılması ve güneş panelleriyle elektrik üretimi hedefleniyor. 

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) tarafından dizayn edilen program ile yüzde 99'u müslüman olan ülkede yenilenebilir enerji farkındalığı yaratmada oldukça etkili olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler