1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fas’ta 800 MW’lık güneş santrali kurulacak

Fas’ta 800 MW’lık güneş santrali kurulacak

Fransız EDF Renewables liderliğindeki konsorsiyum, Fas’ta 800 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kuracak.

Fas’ta 800 MW’lık güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Fransız EDF Renewables liderliğindeki konsorsiyum, Fas’ta 800 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kuracak.

Fas, güneydoğu bölgesinde halen faaliyette olan 580 MW'lık Nur Ouarzazate CSP santralinden daha büyük bir güneş santrali kurmaya hazırlanıyor. Fas Sürdürülebilir Enerji Ajansı (Masen), 800 MW gücünde güneş enerjisi santrale kurulması için açtığı ihaleyi Fransız enerji şirketi EDF’nin yenilenebilir enerji kolu EDF Renewables liderliğindeki konsorsiyumun kazandığını açıkladı. EDF liderliğindeki konsorsiyumda BAE'den Masdar ve Fas'tan Green Energy of Africa yer alıyor. 

Konsorsiyum, Fas’ın Atlas Dağları’nda kuracağı Noor Midelt 1 Güneş Enerjisi Santrali için 781 milyon dolar harcayacak. Büyük bir projenin ilk fazı olan Santralde konsantre ve fotovoltaik olmak üzere hibrit sistem kullanılacak.

Masen, projenin Avrupa Yatırım Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı, Avrupa Komisyonu, Dünya Bankası, Afrika Kalkınma Fonu ve Temiz Teknoloji Fonu tarafından finanse edildiğini belirtti.

Fas 2030 yılına kadar enerji bileşiminde yenilenebilir enerjinin payını yüzde 52’ye çıkarmayı hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler