1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Fatma RES kapasite artırımına ÇED onayı

Fatma RES kapasite artırımına ÇED onayı

Güriş Holding'e bağlı Derne Temiz Enerji Üretim AŞ’nin Muğla’daki Fatma Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artırımı projesi ÇED raporu nihai kabul aldı.

Fatma RES kapasite artırımına ÇED onayı

Enerji Günlüğü - Güriş Holding'e bağlı Derne Temiz Enerji Üretim AŞ’nin Muğla’daki Fatma Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artırımı projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu nihai kabul aldı. 

Güriş Grubu’nun Muğla’daki Fatma RES projesinin kapasite artırım projesinde yeni bir aşamaya gelindi. Menteşe İlçesi’ndeki Fatma Rüzgar Enerji Santrali Kapasite Artıkımı Projesi ile ilgili hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak nihai kabul edildi. 

ÇED Raporu, 10 (on) gün süreyle halkın görüşüne açıldı. Görüş ve öneriler bu süre içerisinde Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ulaştırılabilecek. 

13 TÜRBİN İLAVE EDİLİYOR

Fatma RES, Güriş Holding'in yüzde yüz bağlı ortaklığı olan Derne Temiz Enerji Üretim AŞ tarafından, Muğla İli, Menteşe İlçesi, Yılanlıbel Mevkiinde bulunuyor. İnşasına başlanan Fatma RES’in türbin sayısı 25’ten 38’e çıkarılarak kapasitesi kurulu gücü 77.4 MW’dan 119 MW’a çıkarılacak. 

Proje kapsamında, 3,0 MW’lık 13 türbin ve 3,2 MW’lık 12 türbin ile toplamda 77,4 MW kurulu güce göre planlanan ve inşaat aşamalarına başlanılan Fatma Rüzgar Enerji Santralinin gelişen teknoloji ile türbin sayısı ve gücü artırılarak 3,2 MW’lık 13 türbin ile toplam gücünün 119 MWm’a çıkarılması planlanıyor. Kapasite arttırımı projesi kapsamında kurulacak 13 adet Siemens marka SWT -3.2-113 model 3.2 MW gücünde türbin lisans sınırları içerisinde yer alacak.

Sahada üretilecek enerjinin tamamı 11.590,64 m uzunluğundaki Enerji İletim Hattı ile Kemer TM Muğla Enerji İletim Hattına iletilerek ülke enerji ağına nakledilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler