1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Fethiye'nin atıklarını sanata dönüştüren kadın

Fethiye'nin atıklarını sanata dönüştüren kadın

Enerji Günlüğü - Fethiye'nin Hisarönü Beldesi'nde yaşayan Güler Arı, atıkları birer sanat eserine dönüştürüyor. Akla gelebilecek her türlü...

Fethiye'nin atıklarını sanata dönüştüren kadın

Enerji Günlüğü - Fethiye'nin Hisarönü Beldesi'nde yaşayan Güler Arı, atıkları birer sanat eserine dönüştürüyor. 

Akla gelebilecek her türlü atık malzemeyi kullanan Güler Arı, camdan tenekeye, ahşaptan plastiğe, çöpten suya her türlü atığa adeta can vererek yeniden kullanıma sokuyor. 

Yaklaşık bir yıl önce eşyalarıyla satın aldığı evinde neredeyse el atıp yenilemediği ve dönüştürmediği hiç bir eşya yok gibi. Eski dolap ve sandalyeleri boyayarak renklendirip resimlendiren Arı, meyve kasalarını sehpaya çevirmiş. Banyo sepetini bile atık iplerden kendisi örmüş. 

Yumurta kutularından ve kozalaklardan yaptığı çiçekleri evinin çeşitli köşelerine serpiştirmiş. Boyadığı veya taşlarla süslediği tabloları özenle yerleştirmiş, salça kutularından kalemlik yapmış. 

CAM ŞİŞELERİNE RESİMLERLE HAYAT VERİYOR

Atık cam şişelerin üzerine yaptığı minimalist resimlerle değme usta sanatçılara taş çıkartan Arı, aynı zamanda arkadaşlarının teknelerinin camlarını da tabloya dönüştürüyor.

BAHÇE DE TAMAMEN ÇEVRECİ

Evinin bahçesinde domates, salatalık, nane, soğan ve çok sayıda çiçek yetiştiren Arı, toprağı meyve ve sebze atıklarından kendi yaptığı kompost gübre ile besliyor. Çiçek saksılarını ise yine boyayıp dönüştürdüğü pet şişe ve dondurma kaplarından oluşturmuş. 

Ayrıca evde kullandığı deterjan içermeyen suları da bir kovada biriktiren Arı, bu suyu da çeşitli yerlerde yeniden kullanarak değerlendiriyor. 

Son derece aydınlık, temiz ve sevimli eviyle hem çevreci hem de modern olunabileceğini kanıtlayan Arı, küçük dokunuşlarla hayatı ne kadar güzelleştirebileceğimizi bize bir kez daha hatırlatıyor. 

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler