1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Filipinler’de Çevre Bakanı değişti, madenciler umutlandı

Filipinler’de Çevre Bakanı değişti, madenciler umutlandı

Enerji Günlüğü - Filipinler'de çevre dostu Bakan Regina Lopez'in yerine Çevre Bakanlığı'na eski asker Roy Cimatu atandı. Madencilik sektörü umudunu...

Filipinler’de Çevre Bakanı değişti, madenciler umutlandı

Enerji Günlüğü - Filipinler'de çevre dostu Bakan Regina Lopez'in yerine Çevre Bakanlığı'na eski asker Roy Cimatu atandı. Madencilik sektörü umudunu yeni bakana bağladı.

Madencilik çalışmalarını çevre duyarlılığı nedeniyle yasaklayan Çevre Bakanı Regina Lopez'in yerine eski asker Roy Cimatu’nun atanması madencilik sektöründe yeni bir umut dalgası yarattı.

Filipinler'de çevre dostu Bakan Regina Lopez'in yerine atanan eski asker Roy Cimatu, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı için Kongre'den onay aldı. Madenciler Cimatu'nun onaylanmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek, madencilik sanayisini desteklemek için onunla çalışmaya hazır olduklarını açıkladı. 

Cimatu onay sonrası yaptığı açıklamada programı ve çevre ve insan hayatını doğru doğru şekilde koruyan projeleri takip edeceğini belirtti. 

Regina Lopez, çevre yönetmeliğini ihlal eden madenlerin çalışmalarını askıya alınmalarının kaçınılmaz olduğunu açıklamış ve çok sayıda madeni kapatmıştı.

FİLİPİNLERDEN MADENLERE SIKI ÇEVRE DENETİMİ

Önceki ve Sonraki Haberler