1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fırat Üniversitesi elektriğini güneşten karşılayacak

Fırat Üniversitesi elektriğini güneşten karşılayacak

Fırat Üniversitesi, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 3 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kuracak.

Fırat Üniversitesi elektriğini güneşten karşılayacak

Enerji Günlüğü - Fırat Üniversitesi, elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 3 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santrali kuracak.

Fırat Üniversitesi tarafından Elazığ İli, Merkez İlçesi, Zafran Mahallesi mevkiinde, 77 bin metrekarelik arazi üzerinde 3 MWe Güneş Enerjisi Santrali kurulup işletilmesi planlanıyor. 3 milyon 227 bin dolar değerindeki proje ile Fotovoltaik panellerle yıllık 3 MWe kurulu güce sahip elektrik enerjisi üretilmesi ve bu elektriğin iç tüketimde kullanılması planlanıyor. 

Santralde 9720 adet çok monokristalin fotovoltaik panel , panellerin gücü 370 Watt'dır. 20adet 150kW evirici (invertör) kullanılacak.

DAHA ÖNCE KOJENERASYON TESİSİ DE KURULMUŞTU

Santralde inverterlerin çıkışı, bir OG trafosu üzerinden yükseltilerek, daha önce üniversitenin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere kurduğu 1,5 MW'lık kojenerasyon tesisine ait trafonun OG çıkışına bağlanacak. Böylece GES'in ürettiği enerji, hem kampüs OG hatları üzerinden ihtiyaç yerlerine ulaştırılmış olacak ve hem de Şebeke-Üniversite bağlantısına ait trafo merkezindeki ölçü/koruma teçhizatları yardımıyla gerekli kontrollerin yapılması sağlanarak, GES kaynaklı olumsuz bir çalışmanın şebekeyi etkilemesi önlenmiş olacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler