1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. First Solar Türkiye ofisini açtı

First Solar Türkiye ofisini açtı

Enerji Günlüğü - Tanınmış güneş enerjisi çözüm şirketlerinden First Solar, Türkiye ve bölgesinde daha etkin olma hedefiyle, Evren Evcit'in başına...

First Solar Türkiye ofisini açtı

Enerji Günlüğü - Tanınmış güneş enerjisi çözüm şirketlerinden First Solar, Türkiye ve bölgesinde daha etkin olma hedefiyle, Evren Evcit'in başına geçtiği İstanbul ofisini açtı.

Dünyanın önde gelen fotovoltaik güneş enerjisi çözümleri sağlayıcılarından First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR), Türkiye ofisinin açılışını bugün duyurdu. Yenilenebilir enerji sektöründe 15 yılı yakın tecrübesi bulunan Evren Evcit’in yöneteceği First Solar Türkiye, şirketin Türkiye’deki büyüme planlarını gerçekleştirmeyi planlıyor.

First Solar Türkiye İş Geliştirme Ekibi’nin başına geçecek olan Evren Evcit, Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Burghardt’a bağlı olarak çalışmaya başlayacak.

Evren Ecvit, bu rolünden önce, 2009’da kurduğu ve daha sonra ülkenin en büyük proje geliştiricisi ve teknik servis sağlayıcısı olan Anel Enerji AŞ’nin Genel Müdürü’ydü. Ecvit ayrıca, Türkiye’nin ilk fotovoltaik modül üreticisi Avek Solar AŞ’nin ve Bulgaristan’da PV alanında ilk Türk teknik servis sağlayıcı olan Anel Bulgaristan’ın genel müdürlük görevlerini de yürüttü.

Avrupa İş Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Christopher Burghardt, First Solar’ın Türkiye’ye olan ilgisini şöyle ifade etti: "Türkiye’nin, önümüzdeki birkaç yılda Avrupa’nın ilk sürdürülebilir fotovoltaik piyasalarından biri olacağına inanıyoruz. Ülkenin güneş enerjisi hedeflerinin, sadece devlet desteğine bağlı kalmak yerine güvenilir bir regülasyon altyapısı ve enerji bağımsızlığına ulaşma ihtiyacı sayesinde gerçekleşeceğini düşünüyorum. Burada ticari faaliyetlerimize başlama kararı, ülkeye bağlılığımızın ve potansiyeline olan inancımızın göstergesidir. Derin piyasa bilgisi ve tecrübesi sayesinde, Evren Evcit’in ekibimizde olmasının bize rekabet avantajı sağladığı konusunda hiçbir şüphem yok."

PV'NİN GELİŞİMİ İÇİN İDEAL KOMBİNASYON

Evren Evcit de konuya ilişkin açıklamasında Türkiye'nin First Solar’ın genişleme stratejisinde öncelikli bir piyasa oduğunu belirterek "Ülkedeki büyüyen enerji ihtiyacı, hızlı ekonomik büyüme ve yüksek güneş ışığı alma oranları sürdürülebilir bir fotovoltaik (PV) endüstrisinin gelişimi için ideal kombinasyonu sağlıyor" dedi.

Halen üzerinde çalışılmakta olan toplam 3GW’ın üzerinde güneş santrali kapasitesi ve 8GW’ın üzerinde kurulu kapasiteyle, firmanın kuruluşundan itibaren üzerinde çalıştığı modüllerinin toplam kapasitesi neredeyse 8 nükleer santral ünitesininkine eşit. First Solar’ın Amerika ve Malezya’da ürettiği panelleri 6 kıtaya yayılıyor.

İNCE FİLM MODÜLLER KULLANIYOR

First Solar, gelişmiş ince-film modüllerini kullanan bir fotovoltaik güneş sistemleri tedarikçisi olarak biliniyor. Şirketin entegre güneş santrali çözümleri, fosil yakıtlardan elektrik üretimine ekonomik açıdan bir alternatif sunuyor.

First Solar'ın hammadde tedarikinden ömrünü tamamlayan modüllerin yeniden değerlendirilmesine kadar çevreyi koruyup geliştirmeye yönüleki çok sayıda çözüm alternatifleri sunuyor.

Dikey entegre bir yapısı olan First Solar, yakın zamanda kadmiyum-tellürid (CdTe) fotovoltaik güneş hücrelerinin çevrim verimliliğinde laboratuvar şartlarında yüzde 20,4 oranı ile yeni dünya rekorlarına imza attı.

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı’nda (NREL) yapılan CdTe fotovoltaik modül çevrim verimliliği testlerinde ise toplam modül alanı verimliliğinde yüzde 17 gibi yüksek bir verimlilik oranına ulaşıldı.

İletim ağına bağlanacak büyük ölçekli güneş santrallerine ek olarak First Solar, madencilik ve tarım gibi çeşitli sektörler ve farklı segmentler için ölçeklendirilebilir ve rekabetçi çözümler sunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler