1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fortum Hindistan’da güneş kapasitesini ikiye katladı

Fortum Hindistan’da güneş kapasitesini ikiye katladı

Enerji Günlüğü - Finlandiyalı Fortum, Hindistan’da kapasitesini 100 MW artırdığı Pavagada GES’in ulusal şebekeye bağlayarak üretim kapasitesini iki...

Fortum Hindistan’da güneş kapasitesini ikiye katladı

Enerji Günlüğü - Finlandiyalı Fortum, Hindistan’da kapasitesini 100 MW artırdığı Pavagada GES’in ulusal şebekeye bağlayarak üretim kapasitesini iki kattan fazla artırdı.

Finlandiyalı enerji şirketi Fortum, Hindistan’da çalışmalar yürüten bağlı ortaklığının Güney Hindistan'daki Karnataka'nın Tumkur ilçesinde yer alan Pavagada Güneş Enerjisi Santrali’nin kapasitesini 100 MW artırdığını ve 100 megavatlık artan kapasitenin de Hindistan elektrik şebekesine bağladığını açıkladı. Şirket, Hindistan'daki güneş enerjisi üretim kapasitesini de böylece iki kattan fazla artırdı.

Pavagada Güneş Enerjisi Santrali’nin kapasitesinin 85 megawattlık kısmı zaten şebekeye bağlı iken, kapasite artışı sonrası şebekeye bağlanan kapasite oranı 185 megawatt'a yükseltildi.

Fortum Hindistan'ın genel müdürü Sanjay Aggarwal, "Güneş projemizi zamanında ve plana göre bir kez daha tamamladığımız için gururluyum" açıklamasını yaptı.

Fortum, Hint güneş projelerine 200 ila 400 milyon euro yatırım yapmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler