1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Fransa kaya gazı ithalatını yasaklamanın yolunu arıyor

Fransa kaya gazı ithalatını yasaklamanın yolunu arıyor

Enerji Günlüğü -  Fransa Enerji ve Çevre Bakanı Segolene Royal, Amerikan kaya gazı ithalatını önlemenin yasal arayışı içinde olduklarını ifade...

Fransa kaya gazı ithalatını yasaklamanın yolunu arıyor

Enerji Günlüğü -  Fransa Enerji ve Çevre Bakanı Segolene Royal, Amerikan kaya gazı ithalatını önlemenin yasal arayışı içinde olduklarını ifade etti. 

Kaya gazı sondaj çalışmalarının yasak olduğu Fransa kaya gazı ithalatını da önlemenin yollarını arıyor. Fransa Enerji ve Çevre Bakanı Segolene Royal, Parlamentoda yaptığı değerlendirmede, kaya gazı ithalatını yasal olarak yasaklayıp yasaklayamayacaklarını değerlendirdiklerini ifade etti. 

Fransız enerji şirketleri EDF ve Engie Amerikan enerji şirketi Cheniere Energy ile LNG tedariği için anlaşma imzalamış durumda ve tedariğin gelecek aylarda başlaması öngörülüyor. Bu nedenle Bakan Royal, bu iki şirketin eninde sonunda başka bir yerden konvansiyonel gaz tedariği yapmak zorunda kalacaklarını da belirtti. Bakan ayrıca bu iki şirkete de Fransa'nın 2011 yılında yasakladığı hidrolik çatlatma tekniğiyle çıkarılan gazı neden tercih ettikleri sorusunu da yöneltti. 

Önceki ve Sonraki Haberler