1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Fransa ve Rusya nükleer işbirliğini genişletiyor

Fransa ve Rusya nükleer işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü - Rus ve Fransız nükleer enerji kurumları Rosatom ve CEA, nükleer enerji alanında geniş bir yelpazede işbirliği yapacaklar.Rusya Devlet...

Fransa ve Rusya nükleer işbirliğini genişletiyor

Enerji Günlüğü - Rus ve Fransız nükleer enerji kurumları Rosatom ve CEA, nükleer enerji alanında geniş bir yelpazede işbirliği yapacaklar.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom ve Fransız Alternatif Enerjileri ve Atom Enerjisi Komisyonu (CEA) nükleer enerjinin barışçıl kullanımında ortaklık konusunda stratejik bir belge imzaladılar.

Anlaşma çerçevesinde taraflar, enerji verimliliği ve alternatif enerji kaynakları, enerji depolama sistemlerinin ve hızlı nötron reaktörlerinin geliştirilmesi, nükleer santraller için mühendislik ve ekipman tedariki, ticari ve bilimsel amaçlar için nükleer yakıt tedariki; kullanılmış nükleer yakıtın işlenmesi ve geri kazanılmış materyallerin yeniden kullanımı konularında teknik ve ticari ilişkilerini güçlendirecekler.

Rosatom ve CEA, üçüncü ülkelerdeki endüstriyel tesisler üzerinde ortaklaşa çalışacaklar. Ayrıca nükleer enerji disiplinleri öğrencileri arasında bilimsel paylaşımlar yapılacak ve araştırma nükleer merkezlerinin çalışanları arasındaki temaslar genişletilecek.

Rosatom, belgenin iki ülke arasındaki işbirliğine "yeni bir ivme kazandırdığını" ve enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanında işbirliğini geliştirmek için "karşılıklı niyetini ifade ettiğini" açıkladı. Açıklamada nükleer enerjinin sera gazı emisyonlarına çözüm sağlayan yenilenebilir enerji ile birlikte yüksek teknolojili, modern, güvenilir ve ekonomik olarak etkili bir enerji kaynağı olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler