1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransa’da enerji çalışanları da greve katılacak

Fransa’da enerji çalışanları da greve katılacak

Enerji Günlüğü - Fransa'da enerji sektörü işçileri 3 Nisan ile 28 Haziran tarihlerinde ülke çapında başlayan grev dalgasına katılacaklar.Fransa Genel...

Fransa’da enerji çalışanları da greve katılacak

Enerji Günlüğü - Fransa'da enerji sektörü işçileri 3 Nisan ile 28 Haziran tarihlerinde ülke çapında başlayan grev dalgasına katılacaklar.

Fransa Genel İşçi Sendikaları Konfederasyonu (CGT) yaptığı açıklamada, 19 Nisan'dan itibaren her hafta enerji sektörü işçilerinin greve gideceklerini, bu eylemlere enerji santrallerinde çalışan işçilerin de destek vereceğini açıkladı.

CGT’nin yayınladığı bildiride, CGT’ye bağlı ve ülkede enerji alanında en büyük organizasyon olan Ulusal Enerji ve Maden Federasyonu çalışanlarının 1 Nisan’dan itibaren 28 Haziran’a kadar greve gitme kararı aldığı, bu yöndeki bildirinin ilgili birimlere gönderildiği kaydedildi.

Geçen hafta Perşembe günü (22 Mart 2018) Fransız şebeke operatörü RTE, elektrik üretiminin nükleer, kömür ve petrolle çalışan üretim tesislerindeki grevler nedeniyle toplamda 3 GW azaldığını açıklamıştı. 

Öğretmenler, hastane hemşireleri, tren kondüktörleri ve havayolu kontrolörleri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un reform yasasını protesto etmek amacıyla greve gidiyorlar. 19 Nisan’da ülke çapında genel gösteri yapılacak. Hükümetin hazırlık aşamasını sürdürdüğü ‘2019-2023 enerji planlaması’ çalışmalarında sektör çalışanlarının görüşlerinin de dikkate alınması isteniyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler