1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fransa’da güneş enerjili yol beklentileri karşılamadı

Fransa’da güneş enerjili yol beklentileri karşılamadı

Fransa Normandiya’da kurulan bir kilometrelik güneş panelli yolun beklendiği kadar elektrik üretmediği ve sağlam olmadığı kaydedildi. 

Fransa’da güneş enerjili yol beklentileri karşılamadı

Enerji Günlüğü - Fransa Normandiya’da kurulan bir kilometrelik güneş panelli yolun beklendiği kadar elektrik üretmediği ve sağlam olmadığı kaydedildi. 

Fransa’da 2016 yılında trafiğe açılan ve şehrin büyük bir bölümüne yayılması beklenen güneş panelli yol projesi bazı sorunlarla karşı karşıya kaldı. Popular Machanics’te yer alan habere göre, Wattway adı verilen proje ile Normandiya‘da Tourouvre-au-Perch bölgesi dışında 1 kilometrelik bir yola 2800 adet güneş paneli döşenmişti.

5 milyon dolara mal olan güneş panelli yolun yılda yaklaşık 150.000 kWh elektrik üreteceği düşünülürken, yol 2018’de 80.000 kWh’den az elektrik üretti. 

Ayrıca araçların ağırlığı nedeniyle güneş panellerinin zarar gördüğü kaydediliyor. Yolun üstüne koruyucu bir tabaka yerleştiren Fransız inşaat firması bu sayede büyük kamyonların bile sorun olmayacağına dair güvence vermişti. Ancak, koruyucu tabakanın zamanla parçalandığı gözlemlendi. Bunun dışında gürültü ve yolun kirlilik problemlerinin de olduğu kaydediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler