1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Fransız Sweetch mavi enerji için yatırım aldı

Fransız Sweetch mavi enerji için yatırım aldı

Fransa merkezli Sweetch Energy, osmotik enerjinin küresel dağıtımını hızlandırmak için 25 milyon euro yatırım aldı. 

Fransız Sweetch mavi enerji için yatırım aldı

Enerji Günlüğü - Deniz suyu ve tatlı suların basınç ve tuzluluk farkından üretilen bir yenilenebilir temiz enerji olan osmotik enerji (mavi enerji) alanında çözümler üreten Fransa merkezli girişim Sweetch Energy, Seri A turunda 25 milyon euro yatırım aldı.

Osmotik enerji konusunda uzmanlaşmış yenilenebilir enerji şirketi Sweetch Energy, Fransa'da ve yurtdışında osmotik enerjinin endüstriyel ve ticari gelişimini hızlandırmak için 25 milyon euroluk A Serisi finansman turunun tamamlandığını duyurdu. Yeni yatırımla birlikte Sweetch Energy'nin şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı 40 milyon euroya ulaştı.

Girişim, yatırımı Rhône deltasında geliştirmekte olduğu tescilli INOD® teknolojisini kullanarak temiz elektrik üreten ilk demonstratörünü tamamlamak, Ar-Ge faaliyetlerini genişletmek, ilk endüstriyel montaj hatlarını kurmak ve global genişlelemesini desteklemek için kullanacak. 

“OSMOTİK ENERJİ ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ HEDEFİNE ULAŞMA POTANSİYELİNE SAHİP”

Sweetch Energy'nin kurucu ortağı ve CEO'su Nicolas Heuzé yaptığı açıklamada, "7/24 temiz, rekabetçi elektrik üretmek, gerçek bir enerji dönüşümüne yönelik temel zorluklardan biridir. INOD® teknolojimiz sayesinde osmotik enerji artık bu hedefe ulaşma potansiyeline sahiptir” ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler