1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fukuşima güneş ve rüzgarla yeniden canlanacak

Fukuşima güneş ve rüzgarla yeniden canlanacak

Japonya’nın nükleer ve doğa felaketlerinin yaşandığı Fukuşima şehrinde 11 güneş ve 10 rüzgar santrali kurulması planlanıyor.

Fukuşima güneş ve rüzgarla yeniden canlanacak

Enerji Günlüğü - Japonya’nın nükleer ve doğa felaketlerinin yaşandığı Fukuşima şehrinde 11 güneş ve 10 rüzgar santrali kurulması planlanıyor.

Japonya’nın kuzeydoğu eyaleti olan ve 2011 depreminde ve nükleer felaket sırasında harap olan Fukuşima ilçesinin kendisini yenilenebilir bir enerji merkezine dönüştürmek istediği belirtiliyor. Fukuşima’da kısır tarlalar ve terk edilmiş dağlık alanlar gibi alanlarda yaklaşık 600 MW’lık tesis inşa edilerek üretilen elektriğin Tokyo şehrine yönlendirilmesi hedefleniyor. Kurulacak tesislerin bir nükleer tesisin dörtte üç kapasitesine sahip olacağı kaydediliyor. 

Planda ayrıca, üretilen enerjini Tokyo elektrik enerjisi iletim hattına bağlanması için Fukuşima’da 80 km uzunluğunda yeni bir elektrik iletim hattı kurulması da yer alıyor.

2024 yılına kadar maliyetin yaklaşık 2.75 milyar dolara ulaşması beklenen santrallerin finansörleri arasında Japonya Kalkınma Bankası ve Mizuho Bankası bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler