1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. G-20 enerji yoksulluğu için işbirliği yapacak

G-20 enerji yoksulluğu için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - G-20 ülkeleri enerji alanında Afrikalı ülkeler ve ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlar ile birlikte çalışacak ve işbirliği...

G-20 enerji yoksulluğu için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - G-20 ülkeleri enerji alanında Afrikalı ülkeler ve ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlar ile birlikte çalışacak ve işbirliği yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Enerjiye Erişim Eylem Planı: Enerjiye Erişimde Gönüllü İşbirliği'nin onaylandığını belirtti. Plana göre G-20 liderleri enerjiye erişimin kalkınmaya sağladığı katkıyı kabul ederek, G20 koordinasyonu güçlendirme kararı aldılar.

G20 söz konusu plan çerçevesinde, enerji yoksulluğun en üst düzeyde olduğu Sahra-Altı Afrika başta olmak üzere Afrikalı ülkeler ve ilgili bölgesel ve uluslararası kuruluşlar ile birlikte çalışacak ve işbirliği yapacak.

YENİLENEBİLİR ENERJİ SEÇENEKLERİ LİSTESİ ONAYLANDI

Enerji verimliliğine vurgu yapılan bildirgede, "Temiz enerji teknoloji yatırımlarını artırma ve bu alandaki araştırma ve geliştirme faaliyetlerini destekleme konularını da içeren enerjiye ilişkin eylemlerin iklim değişikliği ve etkileriyle mücadelede önemli olduğunun bilincindeyiz. G20 yenilenebilir enerji seçenekleri listesini onaylıyoruz" ifadesi yer aldı.

Liderler, gaz piyasaları dahil olmak üzere şeffaf, rekabetçi ve iyi işleyen enerji piyasalarının teşvik edilmesinin devamının sağlanacağını vurguladı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÇAĞRI

Dünyada 1.1 milyardan fazla insanın elektriksiz yaşadığı belirtilen Bildirgenin 24'üncü maddesinde ise iklim değişikliği konusuna değinildi. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'ne Ulusal Niyet Katkısı yapmayan ülkelere COP21 öncesinde imza çağrısı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler