1. HABERLER

  2. PETROL

  3. G20 enerji bakanları petrolde fiyat istikrarı için mekanizma istedi

G20 enerji bakanları petrolde fiyat istikrarı için mekanizma istedi

G20 enerji bakanları, petrol fiyatlarında istikrarının yakalanması için bir mekanizma oluşturulmasını istediler.

G20 enerji bakanları petrolde fiyat istikrarı için mekanizma istedi

Enerji Günlüğü - G20 enerji bakanları, petrol fiyatlarında istikrarının yakalanması için bir mekanizma oluşturulmasını istediler.

Küresel petrol üretiminin yüzde 70'inden fazlasını ve küresel petrol tüketiminin yüzde 80'ini karşılayan G20 ülkeleri enerji bakanları, küresel ölçekte sağlığı tehdit eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının piyasaya etkilerini görüşmek üzere telekonferans yöntemiyle toplandılar. 

Toplantıda, petrol fiyatlarının istikrarlı seyretmesi konusunda uzlaşı sağlanırken, piyasaların öngörülebilirliğini olumsuz etkilediği için petrol fiyat oynaklığının bir an önce sona ermesi çağrısı yapıldı. G20 toplantısında, petrol fiyatlarında istikrarının yakalanması için bir mekanizma oluşturulması istendi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ DİLE GETİRDİK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, G20 Enerji Bakanları Toplantısı’na katıldı. Konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Dönmez, G20 Enerji Bakanları ile telekonferans aracılığıyla bir araya gelerek küresel gelişmeleri değerlendirdiklerini kaydederek, "Türkiye olarak Kovid-19 salgınıyla mücadele başta olmak üzere sahada çalışan personellerimizin güvenliği ve enerji finansmanı konusunda çözüm önerilerimizi dile getirdik” dedi. 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler