1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. G20 ülkeleri sürdürülebilir kalkınmada enerji çeşitliliğini kullanacak

G20 ülkeleri sürdürülebilir kalkınmada enerji çeşitliliğini kullanacak

G20 Enerji Bakanları, pandemi ortamında ekonomik büyümede enerji güvenliğini arttırmak için en geniş teknoloji ve enerji çeşitlerini kullanmada fikir birliğine vardılar.

G20 ülkeleri sürdürülebilir kalkınmada enerji çeşitliliğini kullanacak

Enerji Günlüğü - G20 Enerji Bakanları, pandemi ortamında ekonomik büyümede enerji güvenliğini arttırmak için en geniş teknoloji ve enerji çeşitlerini kullanmada fikir birliğine vardılar.

G20 Enerji Bakanları sürdürülebilir kalkınma ve piyasa istikrarı için çabalıyor. G20 Enerji Bakanları Toplantısı’nda bakanlar, enerji sistemlerinin dayanıklılığını ve herkes için uygun fiyatlı ve güvenli enerjiyi sağlamada daha fazla uluslararası işbirliğine olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiler.

İki gün süren görüşmeler, Covid-19 salgınının enerji piyasaları üzerinde yarattığı benzeri görülmemiş etkiyi değerlendirdi ve sektörün iyileşme çabalarının yollarını açtı. Düşük petrol ve gaz fiyatları ve cansız talep ortamında enerji piyasası istikrarına adanan toplantıda, G20 ülkelerinin ekonomik büyüme için istikrarlı ve kesintisiz enerji arzı sağlamak için en geniş teknoloji ve yakıt çeşitlerini kullanma kararlılığı netleştirildi.

KURUM VE KURULUŞLARA DAVET

Enerji güvenliğini artırmak için açık, esnek, şeffaf, rekabetçi, istikrarlı ve güvenilir enerji piyasalarının rolü ve piyasa istikrarını sağlamada istikrarlı, öngörülebilir, gerekli, adil ve ayrımcı olmayan düzenleyici çerçeveler ve yatırımların önemine dikkat çekilen toplantıda, IEA, IEF, IRENA, OPEC ve GECF gibi kuruluşlar, kendi çalışma programlarında bu konuyu daha fazla ele almaya davet edildi.

GECF İŞBİRLİĞİ İÇİN HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLADI

G20 Enerji Bakanları Toplantısı’na katılan Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF) Genel Sekreteri Yury Sentyurin, enerji sistemlerinin dayanıklılığını ve herkes için uygun fiyatlı ve güvenli enerjiyi sağlamada daha fazla uluslararası işbirliğine olan bağlılığını yeniden teyit etti.

GECF, G20 Enerji Bakanlar Toplantısı çerçevesinde hazırladığı bildiride, CCUS teknolojilerine dayalı hidrojenden kaynaklanan temiz metanın dünyanın sürdürülebilir bir enerji geleceğine geçişinde önemli bir rol oynayacağına dair büyüyen uluslararası fikir birliğine katıldığını kaydetti. GECF ayrıca doğalgazın G20’nin temiz pişirme programına katkıda bulunmaya devam edeceğine inandığını da belirterek, hidrokarbon kaynakları arasında, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Paris Anlaşması hedeflerine ulaşmada hayati önemde olan temiz özellikleri nedeniyle sadece doğalgazın küresel enerji bileşimindeki payını mevcut %23'ten 2050’de %28'e çıkarmasının beklendiğinin altını çizdi. Doğalgazın aynı zamanda bolluğu ve esnekliği nedeniyle önümüzdeki on yıllarda erişimini önemli ölçüde genişletme potansiyeline sahip olduğu ve yaygın olarak düşük emisyonlu enerji sistemlerine geçişi idare eden yakıt olarak görüldüğü de belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler