1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Galkınış yatağı uluslararası ihalesi uzatıldı

Galkınış yatağı uluslararası ihalesi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenjeoloji kurumu dünyanın en büyük ikinci doğalgaz sahası olan Galkınış yatağı için açtığı uluslararası ihalenin süresini...

Galkınış yatağı uluslararası ihalesi uzatıldı

Enerji Günlüğü - Türkmenjeoloji kurumu dünyanın en büyük ikinci doğalgaz sahası olan Galkınış yatağı için açtığı uluslararası ihalenin süresini uzattı.

Galkınış yatağı petrol hizmetlerinin hayata geçirilmesi için yapılan ihaleye katılmak için şirketin tam adı, hukuki statüsü, ülkesi, teknik görevi gibi bilgilerin ayrıntılı belirtilmesi gerekiyor. İhale dökümanları 1500 dolar karşılığı alınabilecek. İhale belgeleri tenik ve ticari olmak üzere iki zarf içinde hazırlanacak ve Aşkabat Arçabil caddesi no: 56 adresine gönderilecek.

Yerel gazetede ihalenin ilanını takip eden 7 gün içinde başvuruların yapılması gerekiyor.Daha ayrıntılı bilgi(+99312) 40-34-52, 40-34-54, faks: 40 -34 - 53.G. Hasanov’dan alınabileccek

Geçen yıl hizmete açılan saha 26,2 trilyon metreküp rezerve sahip.Sahada, Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore şirketleri ile birlikte 30 milyar metreküp doğalgaz arıtma tesisi inşa edildi. Doğalgaz sahasındaki çalışmalar için 30 milyar dolar yatırım yapıldı. Sahada 22 kuyu kazıldı ve her bir kuyunun günlük üretim kapasitesi 1,5-2 milyon metreküp.

Çin, Iran ve Rusya’ya doğalgaz ihraç eden Türkmenistan, doğalgaz rezervi bakımından Rusya, Iran ve Katar’dan sonra dördüncü sırada yer alıyor. Aşkabat yönetimi Türkmen gazının Avrupa’ya ulaştırılması konusunda çeşitli projeleri değerlendiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler