1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Galler’deki gel-git projesine Fransız ve İspanyol şirketler türbin sağlayacak

Galler’deki gel-git projesine Fransız ve İspanyol şirketler türbin sağlayacak

Galler kıyılarında 240 MW'a kadar elektrik üretme kapasitesine sahip bölgede gel-git enerjisi santrali kurulumları için iki Fransız ve bir İspanyol türbin üreticisi ile anlaşma yapıldı.  

Galler’deki gel-git projesine Fransız ve İspanyol şirketler türbin sağlayacak

Enerji Günlüğü - Galler kıyılarında 240 MW'a kadar elektrik üretme kapasitesine sahip bölgede gel-git enerjisi santrali kurulumları için iki Fransız ve bir İspanyol türbin üreticisi ile anlaşma yapıldı.  

Dünyanın en büyük gelgit akışı enerji alanlarından biri olma potansiyeline sahip Kuzey Galler'deki Anglesey kıyılarında bulunan 32 kilometrekarelik alanda bölge halkının yararına Morlais Gel-Git Enerjisi Projesi geliştiren sosyal girişim kuruluşu Menter Mon, Fransız şirketler Sabella SAS ve HydroQuest SAS ile İspanyol şirket Magallanes Renovables SL ile anlaşmaya vardı. 

Projenin ilk safhasında Menter Mon bölgenin gelişimi için onay alacak ve ikinci aşamada gerekli altyapıyı inşa edecek. 

Fransa’nın ilk şebekeye bağlı gelgit türbini olan D10-1000 cihazını üreten şirket olan Sabella, uzak şebekeler için deniz uygulamaları geliştirecek. Hidro türbin teknolojisi üzerinde çalışmalar yürüten diğer Fransız ortak HydroQuest de 1 MW kapasiteli OceanQuest türbinini Morlais bölgesine kuracak. İspanyol şirket Magallanes ise, İskoçya'nın Orkney Adaları'ndaki Avrupa Deniz Enerjisi Merkezi'nde (EMEC) ilk ticari ölçekli gelgit platformunu başarıyla test ettikten sonra, teknolojisini Morlais'te daha büyük ölçekte konuşlandırmayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler