1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Garanti’den Polat Enerji’ye 44 milyon dolar Cinsiyet Eşitliği Kredisi

Garanti’den Polat Enerji’ye 44 milyon dolar Cinsiyet Eşitliği Kredisi

Polat Enerji, Soma RES için Garanti Bankası’ndan 44 milyon dolar Cinsiyet Eşitliği Kredisi aldı. 

Garanti’den Polat Enerji’ye 44 milyon dolar Cinsiyet Eşitliği Kredisi

Enerji Günlüğü - Polat Enerji, Soma RES için Garanti Bankası’ndan 44 milyon dolar kredi aldı. 

Garanti Bankası (Garanti BBVA), Polat Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile 48MW kurulu güce sahip olacak olan Soma 4 Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi’nin yapımı için toplam 44 Milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladı. 44 milyon dolarlık kredinin 8 yıl vadeli nakdi kısmı 21,4 milyon dolar; 11,5 yıl vadeli gayri nakdi kısmı ise 22,6 milyon dolar olacak.

DÜNYA’DAKİ İLK CİNSİYET EŞİTLİĞİ KREDİSİ
Soma 4 RES, tamamlandığında Türkiye’deki en büyük rüzgar enerjisi santrali olacak. Projenin bu özelliğinin yanında yeni imzalanan kredi sözleşmesi de Cinsiyet Eşitliği Kredisi (Gender Loan) olarak verilen dünyadaki ilk kredi olacak. 

Garanti BBVA, Soma 4 Res’in finansmanı için dünyada ilk kez uygulanan Cinsiyet Eşitliği Kredisi (Gender Loan) kredi türünü devreye soktu. Kredi sözleşmesi uyarınca her yıl bir değerlendirme yapılacak ve proje performansının artıp artmadığına göre kredi vadesi boyunca nakdi kredi faizinde ve gayri nakdi kredi komisyonunda indirimler söz konusu olacak. 

HER YIL DENETLENECEK
Ayrıca Cinsiyet Eşitliği Kredisi kapsamında Garanti BBVA, Polat Enerji’nin cinsiyet eşitliği konusundaki performansı her yıl uluslararası normlara göre puanlanacak. İlk değerlendirmeyle alınacak olan puan, baz kabul edilecek. Sonraki değerlendirmelerde firma, bu baz puanın üstüne çıkarsa nakdi kredi faizinde ve gayri nakdi komisyon ücretinde indirime gidilecek. Böylelikle cinsiyet eşitliği konusunda iyi performans sergile kredi kullanıcısı ödüllendirilmiş olacak. 

CİNSİYET EŞİTLİĞİ KREDİSİ İNDİRİM KRİTERLERİ
Değerlendirmeler sırasında doğum sonrası işe dönüş programları, yeni işe alımlarda eşitlik prensibi gözetilmesi, tedarik zincirinde kadın hakim ortaklı işletmelere öncelik verilmesi, kadın erkek maaş oranı, tacizi engelleme politikası ve kadınlara yönelik bilinçsiz oluşan olumsuz ön yargıyı yenme konusunda eğitimler gibi uygulamalar gözetilecek. 

Garanti BBVA daha önce kadın girişimcilerin kullanımına yönelik ilk sosyal bono olan Cinsiyet Eşitliği Bonosu (Gender Bond) çıkarmıştı. 

Polat Enerji Strateji Başkanı Alkım Bağ, cinsiyet eşitliğine önem verdiklerini kaydetti ve şöyle konuştu, “Organizasyon yapımızda kadınlar kayda değer düzeyde temsil ediliyorlar. Bu kredi türü, cinsiyet eşitliği konusundaki performansımızı daha ileri taşımamız için bizleri cesaretlendirdi. Türkiye’de bu kredi türünden yararlanan ilk şirket olmaktan da gurur duyuyoruz”. 

Önceki ve Sonraki Haberler