1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gaz dağıtım bölgeleri EPDK kararıyla genişletilebilecek

Gaz dağıtım bölgeleri EPDK kararıyla genişletilebilecek

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtım bölgelerinin sınırları, doğalgaz mevzuatı dışı mevzuattan kaynaklanan nedenlerle genişlerse, dağıtım bölgesinin...

Gaz dağıtım bölgeleri EPDK kararıyla genişletilebilecek

Enerji Günlüğü - Doğalgaz dağıtım bölgelerinin sınırları, doğalgaz mevzuatı dışı mevzuattan kaynaklanan nedenlerle genişlerse, dağıtım bölgesinin kapsamı Kurul kararıyla genişletilecek. Sonradan imarlı hale gelen alanlar da ilgili dağıtım bölgesinin kapsamında sayılacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişkliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüüğe giren konuya ilişkin yönetmeliğe göre, 3 Kasım 2002 tarihli ve 24925 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğinin 70'inci maddesinin ikinci fıkrası yenilendi.

Fıkranın yeni hali şöyle:

"Dağıtım şirketlerinin lisanslarında tanımlanan dağıtım bölgelerinin sınırlarının, doğal gaz piyasası mevzuatı haricindeki mevzuattan kaynaklanan nedenlerle genişlemesi durumunda; dağıtım bölgesinin kapsamı bir başka dağıtım bölgesinin sınırlarına geçmeyecek şekilde dağıtım şirketinin muvafakati alınarak Kurul kararı ile genişletilir. Dağıtım şirketlerinin lisanslarında belirtilen şehirlerin Belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde ihale tarihinden sonra imarlı hale gelen alanlar, dağıtım bölgesinin kapsamındadır."

Önceki ve Sonraki Haberler