1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gaz santrallerinde risk yönetimi konuşulacak

Gaz santrallerinde risk yönetimi konuşulacak

Enerji Günlüğü - Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrallerinde risk yönetimi bir çalıştay ile masaya yatırılacak.Türkiye Enerji Vakfı’nın hazırladığı...

Gaz santrallerinde risk yönetimi konuşulacak

Enerji Günlüğü - Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrallerinde risk yönetimi bir çalıştay ile masaya yatırılacak.

Türkiye Enerji Vakfı’nın hazırladığı "Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrallerinde Risk Yönetimi" başlıklı Çalıştay, 9 Mart 2016 Çarşamba günü Ankara’da gerçekleştirilecek. 

TENVA Ekibi'nden Dr. Fehmi TANRISEVER, Dr. Kürşad DERİNKUYU ve Muhammed KÜLFETOĞLU tarafından kaleme alınan "Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrallerinde Risk Yönetimi" rapor çalışması, "Elektrik Piyasalarında Risk Yönetimi" adlı serinin bu ilk çalışması.

Raporda Türkiye’deki serbest üretici niteliğindeki doğal gaz kombine çevrim santrallerinin (DGKÇS) doğal gaz tedarik piyasası ve elektrik satış piyasası ile olan ilişkileri göz önünde bulundurularak ve santral işletmecilerinin riskten kaçınma motivasyonuna sahip olduğu varsayılarak bu santrallerin ideal iş modeli tanımlanıyor. Bu model üzerinden, bir santral işletmecisinin doğal gaz tedariğinde ve elektrik satışında karşılaştığı miktar ve fiyat riskleri açıklanıyor. Korelasyon hesapları ve simülasyon yardımıyla santral işletmecisinin yukarıda sözü edilen risklerin yönetimlerini nasıl gerçekleştirmesi gerektiğine dair sonuçlara ve önerilere ulaşıyor. 

Türkiye’nin enerji bürokrasisinin yanı sıra konuyla ilgili özel sektör temsilcilerinin ve akademisyenlerin yer alacağı tanıtım toplantısında rapor yazarlarından Dr. Fehmi TANRISEVER sunum gerçekleştirecek. Rapor sunumunun hemen ardından düzenlenecek olan panel kapsamında, enerji sektörünün önemli temsilcileri görüşlerini paylaşacak ve raporu değerlendirecek.

Önceki ve Sonraki Haberler