1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom AB ilişkisi gücünü koruyacak

Gazprom AB ilişkisi gücünü koruyacak

Enerji Günlüğü - Brüksel buluşmasının ardından Gazprom AB ilişkileri gücünü koruyacak.Brüksel buluşmasının ardından Rus enerji devi Gazprom’un...

Gazprom AB ilişkisi gücünü koruyacak

Enerji Günlüğü - Brüksel buluşmasının ardından Gazprom AB ilişkileri gücünü koruyacak.

Brüksel buluşmasının ardından Rus enerji devi Gazprom’un Çarşamba günü yayınladığı basın açıklamasında,  Gazprom ve Avrupalı yetkililerin karşılıklı yarar ilişkisi üzerinde on yıldan fazla bir süredir kurulmuş olan başarılı işbirliği ilişkisini korumaktan yana oldukları belirtildi.

Gazprom Başkanı Alexey Miller, Avrupa Komisyonu'nun enerjiden sorumlu üyesi Günter Qettinger ve Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier ile bir araya geldi.

Gazprom açıklamasında, toplantıda ikili ilişkilerin geniş bir yelpazede ele alındığı, özellikle Gazprom’un kırk yılı aşkın bir süredir güvenilirliğini kanıtlamış bir doğalgaz tedarikçisi olmadığı, aynı zamanda Avrupa doğalgaz ağının gelişimine milyarlarca dolarlık yatırım yapan tek tedarikçi olduğunun vurgulandığı ifade edildi.

Gazprom Başkanı Alexey Miller geçtiğimiz günlerde Fransız diplomatlar ve Alman Siemens şirketi Başkanı ile bir araya gelerek ilişkilerini güçlendirmeye yönelik adımlar atmıştı.

GAZPROM AVRUPA İLE İLİŞKİLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler