1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Türk Akım projesi için ilk onayı aldı

Gazprom Türk Akım projesi için ilk onayı aldı

Enerji Günlüğü - Gazprom, Rus doğal gazını Karadeniz'in altından Türkiye'ye taşıyacak olan Türk Akım boru hattı projesi için Türkiye'den ilk onayı...

Gazprom Türk Akım projesi için ilk onayı aldı

Enerji Günlüğü - Gazprom, Rus doğal gazını Karadeniz'in altından Türkiye'ye taşıyacak olan Türk Akım boru hattı projesi için Türkiye'den ilk onayı aldı. 

Gazprom'dan verilen bilgiye göre, Rus doğal gaz devi Gazprom'un CEO'su Aleksey Miller, "Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk Akım projesi için ilk izni diplomatik kanallardan iletildi. İzinlerin verilmiş olması Gazprom için olumlu bir haber. Türk tarafının Türk Akımı projesine gösterdiği ilginin bir yansıması olan bu adım, projenin artık fiiliyatta da uygulamaya konduğuna işaret ediyor" dedi.

Miller geçtiğimiz hafta Ankara'da Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile bir araya gelmiş ve taraflar projenin başlaması için hazırlık sürecinin hızla tamamlanması konusunda anlaşmışlardı. 

Toplam 4 boru hattından oluşacak Türk Akım'ın 910 kilometrelik bölümü denizin altında, 180 kilometrelik bölümü ise Türkiye'de inşa edilecek. İlk etapta yılda 15,75 milyar metreküp gaz taşınmasını sağlayacak projenin maliyeti 11.4 milyar dolar olarak hesaplanıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler