1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom Ukrayna doğalgazına bir zam daha yaptı

Gazprom Ukrayna doğalgazına bir zam daha yaptı

Enerji Günlüğü - Gazprom, fiyat indirimini sona erdirmesinin ardından Ukrayna’ya sattığı doğalgaz fiyatını 100 dolar daha artırdı.Gazprom yaptığı...

Gazprom Ukrayna doğalgazına bir zam daha yaptı

Enerji Günlüğü - Gazprom, fiyat indirimini sona erdirmesinin ardından Ukrayna’ya sattığı doğalgaz fiyatını 100 dolar daha artırdı.

Gazprom yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya indirimli fiyattan doğal gaz satışınıniptal edilmesinin ardından Ukrayna'ya gaz satış fiyatına bir zam daha yaptığını açıkladı. Böylece Gazprom Ukrayna’ya sattığı doğalgazın fiyatını iki gün içinde ikinci kez arttırarak 485 dolara çıkardı.

Açıklamada, Ukrayna krizi sonrası yüzde 44 oranındaki indirimin iptal edilmesi ile bin metreküp fiyatı 268,50 dolardan 385,50 dolara çıkan doğal gaz fiyatına, Nisan ayı için 100 dolar daha zam yaptığını, Nisan ayında fiyatın bin metreküp için 485,50 dolar olarak uygulanacağını bildirdi.

UKRAYNA MART BORCUNU BİR KURUŞ BİLE ÖDEMEDİ

Gazprom Genel Müdürü Aleksey Miller, Ukrayna'nın mart ayında Rusya'dan aldığı 1 milyar 956 milyon metreküp doğalgaza karşılık bir kuruş bile ödemediğini ileri sürerek, Ukrayna gaz şirketi Naftogaz'ın Gazprom'a borcunun 2, 2 milyar doları aştığını ifade etti. Miller, Avrupa'ya giden dolgaz için Ukrayna'ya ödenen transit ücretinin de otomatik olarak yüzde 10 artırıldığını bildirdi.

UKRAYNA’DAN AVRUPA’DAN ALIRIM RESTİ

Ukrayna Enerji Bakanı Yuri Prodan ise, Gazprom’un belirlediği yeni fiyatın çok yüksek olduğunu ifade ederek,Ukrayna'nın Avrupa'dan 388-400 dolar/bin metreküp fiyatla gaz alabileceğini savundu.

Prodan ayrıca, Gazprom'a Mart ayında alınan gaz için 550 milyon dolar ödemeleri gerektiğini, Rusya'nın 2 milyar dolar kredi vermesi halinde Gazprom'a borçlarını ödeyeceklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler