1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve OMV’den Güney Akım için yeni planlar

Gazprom ve OMV’den Güney Akım için yeni planlar

Enerji Günlüğü – Avusturya enerji şirketi OMV ve Rus kamu enerji devi Gazprom, Rus gazını Türkiye ve Balkanlara ulaştıracak bir su altı boru hattı...

Gazprom ve OMV’den Güney Akım için yeni planlar

Enerji Günlüğü – Avusturya enerji şirketi OMV ve Rus kamu enerji devi Gazprom, Rus gazını Türkiye ve Balkanlara ulaştıracak bir su altı boru hattı kurmayı planlıyor.

Avusturya basınında yer alan habere göre, Rus doğal gazını Karadeniz’in sularının derinliklerinden Bulgaristan’a, oradan da iki kol halinde Avrupa’ya ulaştıracak olan Güney Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesinin farklı versiyonları üzerinde çalışmalar yürütülüyor. OMV ve Gazprom, Türkiye'ye Balkanlara doğru uzanan bir su altı boru hattı inşa etmeyi planlıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Avusturya Başbakanı Christian Kern'in, geniş hatlı demiryolu ve küçük ölçekli sıvılaştırılmış doğal gaz projelerini de görüştüğü belirtilen haberde, Avusturya'nın Baumgarten bölgesinin de ulusal bir doğal gaz dağıtım bölgesi olmasının planlandığı da kaydediliyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı devre dışı bırakmak için ortaya attığı bir proje olan Güney Akım Projesi'nde de Bulgaristan’dan ayrılacak iki koldan biri Sırbistan ve Macaristan üzerinden geçerek Avusturya'nın Baumgarten bölgesine ulaşacaktı. Diğer kolun ise Yunanistan üzerinden İtalya'ya ulaşması planlanıyordu. Avrupa Birliği'nden gelen hamleler ve Ukrayna krizi dolayısıyla proje 2014 yılında iptal edilmiş, ancak sık sık farklı şekillerde yeniden gündeme gelmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler