1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ve Vietnam ortaklığı güçleniyor

Gazprom ve Vietnam ortaklığı güçleniyor

Enerji Günlüğü – Gazprom Başkanı Alexey Miller ve Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung bir araya gelerek Vietnam’ın deniz sahanlığında yer alan Mok...

Gazprom ve Vietnam ortaklığı güçleniyor

Enerji Günlüğü – Gazprom Başkanı Alexey Miller ve Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung bir araya gelerek Vietnam’ın deniz sahanlığında yer alan Mok Tin ve Hay That gaz yataklarının kullanılması konusunda anlaşmaya vardılar.

Gazprom'un sitesinde yer alan habere göre, Gazprom ve Petrovietnam Oil&Gas Group arasındaki karşılıklı ilişkilerdeki beklentilerin konuşulduğu toplantıda Vietnam Başbakanı Nguyen Tan Dung Rusyalı uzmanların ülkenin deniz sahanlığında gaz çıkarılmasına katılımına ilgi gösterdiğini söyledi.

Taraflar Vietnam ve Rusya’daki şirketler arasındaki işbirliğinin büyük bir ilerleme potansiyeline sahip olduğu fikrinde de birleştiler. Bu çerçevede, Vietnam’da araçlarda doğal gaz kullanma projesinin hayata geçirilmesi için Gazprom ve Petrovietnam tarafından imzalanan ortak girişim anlaşması çerçevesinde ortak bir tesis kurulması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca, Vladivostok- LNG projesi kapsamında Vietnam’la LNG tedariğiyle ilgili görüşmelerin hızlandırılması ve 2013 yılı bitiminden önce LNG tedarik çerçeve anlaşması imzalama konusu da ele alındı. Bu anlaşma ile Gazprom Vietnam’a sıvı doğal gaz satmayı amaçlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler