1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom`dan alınan doğalgaz azaldı

Gazprom`dan alınan doğalgaz azaldı

Enerji Günlüğü - Gazprom'un Türkiye'ye doğalgaz ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 7 azaldı.Rus devlet enerji şirketi Gazprom'un yayımladığı raporda,...

Gazprom`dan alınan doğalgaz azaldı

Enerji Günlüğü - Gazprom'un Türkiye'ye doğalgaz ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 7 azaldı.

Rus devlet enerji şirketi Gazprom'un yayımladığı raporda, Türkiye'ye gerçekleştirdiği doğalgaz sevkiyatı yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 oranında azaldı.

ŞirketinTürkiye'ye sıvılaştırılmış doğalgaz alımının ise Ocak-Haziran döneminde artarak 13 milyar metreküpe ulaştığı belirtildi.

AVRUPA'YA İHRACAT DA DÜŞTÜ

Öte yandan şirketin Avrupa ülkelerine gerçekleştirdiği doğalgaz sevkiyatı ise yüzde 8 oranında düştü. Gazprom, Avrupa'ya yılın ilk yarısında 74.275 milyar metreküp doğalgaz sevkiyatı gerçekleştirdi.

Gazprom'un, Hollanda'ya gerçekleştirdiği doğalgaz sevkiyatında ise ciddi bir düşüş gözlendi. Rapora göre, Hollanda'nın Gazprom'dan doğalgaz alımı Nisan-Haziran döneminde yüzde 64 oranında azaldı. Şirketin Avrupa'daki en önemli alıcılarından İtalya'ya yapılan sevkiyatın miktarında ise değişiklik olmadığı belirtildi.

Almanya ise şirketten doğalgaz alımını artırdı. Ülkenin doğalgaz alımını Nisan-Haziran döneminde yüzde 50 oranında artırdığı gözlendi.

Raporda Romanya, Bulgaristan ve Slovenya da Gazprom'dan doğalgaz alımını artıran ülkeler arasında gösterildi.

Önceki ve Sonraki Haberler