1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom`dan Ukrayna`ya gazı keseriz tehdidi

Gazprom`dan Ukrayna`ya gazı keseriz tehdidi

Enerji Günlüğü - Gazprom, Ukrayna devlet şirketi Naftogaz'ın iki gün içinde doğalgaz borcunu ödememesi halinde arzı tamamen keseceğini açıkladı.Gazprom...

Gazprom`dan Ukrayna`ya gazı keseriz tehdidi

Enerji Günlüğü - Gazprom, Ukrayna devlet şirketi Naftogaz'ın iki gün içinde doğalgaz borcunu ödememesi halinde arzı tamamen keseceğini açıkladı.

Gazprom CEO'su Alexey Miller bir açıklama yaparak, Ukrayna doğalgaz şirketi Naftogaz'ın iki gün içinde gaz borcunu ödememesi halinde doğalgaz arzını tamamen durdurabileceklerin söyledi.

Miller, " Ukrayna gaz ödemesini zamanında yapmadı. Bugün itibariyle 219 milyon metreküp gaz için ödeme yapılması gerekiyor. Naftogaz'ın bu miktarı ödemesi için iki günü var" dedi.

Miller, Ukrayna'ya 22 Şubat'a kadar gönderilmesi gereken 114 milyon metreküp doğalgazın gönderilmesi için ödeme yapılması gerektiğini, aksi halde arzın tamamen kesileceğini belirterek, bunun da Avrupa'ya gaz akışını ciddi şekilde riske sokacağını söyledi.

NAFTOGAZ GAZPROM'U SUÇLADI

Öte yandan, Ukrayna doğal gaz operatörü Naftogaz, Gazprom'u ödemesi peşin yapılmış gazı teslim etmemekle suçladı.

Naftogaz yaptığı açıklamada Gazprom'un 22 Şubat öncesinde teslim etmesi gereken 114 milyon metreküp gazın sadece 47 milyon metreküpünü gönderdiğini belirtti.

Rus doğalgazının Ukrayna'ya akışının kesilmesi halinde bundan Türkiye'de etkileneceği ve soğuk kış günlerinde doğalgaz sıkıntısı yaşayabileceği ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler