1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom'un AB rekabet yasasına uyumu mercek altında

Gazprom'un AB rekabet yasasına uyumu mercek altında

Enerji Günlüğü – Gazprom'un AB rekabet yasasına uyumunu değerlendirmek için daha fazla görüşme yapılmasına ihtiyaç olduğu ifade edildi.Rus kamu enerji...

Gazprom'un AB rekabet yasasına uyumu mercek altında

Enerji Günlüğü – Gazprom'un AB rekabet yasasına uyumunu değerlendirmek için daha fazla görüşme yapılmasına ihtiyaç olduğu ifade edildi.

Rus kamu enerji şirketi  Gazprom ile AB Komisyonu, Gazprom'a yönelik açılmış olan anti-tekel soruşturmasına ilişkin görüşmenin ardından yaptıkları açıklamalarda, Gazprom'un AB rekabet yasasına uyumunu değerlendirmek için daha fazla görüşme yapılmasına ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. 

 AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager ile görüşmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, "Komisyon üyesi Vestager ve ekibi ile çok verimli bir müzakere gerçekleştirdik. Önümüzdeki haftalarda teknik seviyede daha fazla görüşme yapılması konusunda anlaştık" dedi. 

Vestager'in Sözcüsü de yaptığı açıklamada, "Piyasa testlerinin sonuçları değerlendirilmesi ve Komisyon'un hedeflerinin karşılanması için Gazprom ile daha fazla görüşmeye ihtiyaç var" diye konuştu.

Geçtiğimiz Mart ayı ortalarında Gazprom ve AB,  Avrupa Birliği rekabet kurallarına uyma ve uzun vadeli sözleşmelerin şartları ve fiyatlarda değişiklik yapma konusunda uzlaşma sağladıklarını açıklamışlardı. Şimdi de bu uzlaşının takibi ve derinleştirilmesi üzerinde duruluyor.

GAZPROM VE AB REKABETTE UZLAŞTI

Önceki ve Sonraki Haberler