1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom`un Sırbistan`a doğal gaz satışı arttı

Gazprom`un Sırbistan`a doğal gaz satışı arttı

Enerji Günlüğü - Gazprom'un Sırbistan'a doğalgaz satışı 2015 yılında yüzde 23,6 artarak 1,7 milyar metreküp olarak gerçekleşti.Rus kamu enerji şirketi...

Gazprom`un Sırbistan`a doğal gaz satışı arttı

Enerji Günlüğü - Gazprom'un Sırbistan'a doğalgaz satışı 2015 yılında yüzde 23,6 artarak 1,7 milyar metreküp olarak gerçekleşti.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom CEO'su Aleksey Miller ve Sırbistan'ın olağanüstü ve tam yetkili Rusya Büyükelçisi Slavenko Terziс Gazprom'un merkez binasında bir araya gelerek, Sırbistan'a yapılacak gaz tedariği konusunu görüştü.

Görüşmede verilere göre, Gazprom'un Sırbistan'a doğalgaz satışı 2015 yılında yüzde 23,6 artarak 1,7 milyar metreküp olduğu belirtildi.

GAZ DEPOLAMA TESİSİNE ÖZEL VURGU

Ayrıca Banatski Dvor yeraltı gaz depolama tesisinin verimli işletilmesi konusuna da özel bir vurgu yapılarak tesisin Rusya'nın Sırbistan, Macaristan ve Bosna Hersek'teki müşterileri için önemine dikkat çekildi.

Güneydoğu Avrupa'nın en büyük gaz depolama tesisi olan Banatski Dvor tesisinde Gazprom'un yüzde 51 ve Srbijagas'ın yüzde 49 hissesi bulunuyor. Tesisin günlük gaz depolama kapasitesi 5 milyon metreküp.

Önceki ve Sonraki Haberler