1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE Irak ile 1,2 milyar dolar değerinde elektrik anlaşması imzaladı

GE Irak ile 1,2 milyar dolar değerinde elektrik anlaşması imzaladı

Amerikan enerji şirketi General Electric (GE), Irak Elektrik Bakanlığı'yla önemli santrallerin bakımı ve elektrik iletim ağlarının güçlendirilmesi için 1,2 milyar doların üzerinde iki anlaşma imzaladı. 

GE Irak ile 1,2 milyar dolar değerinde elektrik anlaşması imzaladı

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi General Electric (GE), Irak Elektrik Bakanlığı'yla önemli santrallerin bakımı ve elektrik iletim ağlarının güçlendirilmesi için 1,2 milyar doların üzerinde iki anlaşma imzaladı. 

Amerikan enerji şirketi General Electric Co (GE.N), Irak Elektrik Bakanlığı ile ülkedeki önemli santrallerde bakım programları yürütmek ve ülkenin 2003 yılında ABD ordusunun işgalinden bu yana bir türlü toparlanamayan iletim ağını güçlendirmek için 1,2 milyar doları aşan iki yeni anlaşma imzaladığını açıkladı. 

GE açıklamasında birden fazla kredi kuruluşuyla iletişim hâlinde olduğunu, böylece 1 milyar dolardan fazla finansmanı kolaylaştırmayı amaçladığını da kaydetti.

Irak, elektrik santrallerinin onarımı, elektrik üretimi için yeni santrallerin inşası ve enerji dağıtım şebekelerinin iyileştirilmesi için 2018 yılı sonlarında GE ve Siemens ile anlaşma imzalamıştı. 

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler