1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE petrol sektöründen çıkıyor

GE petrol sektöründen çıkıyor

Enerji Günlüğü - Teknoloji devi General Electric (GE) petrol sektöründen çekileceğini, havacılık, elektrik ve yenilenebilir enerjiye odaklanacağını...

GE petrol sektöründen çıkıyor

Enerji Günlüğü - Teknoloji devi General Electric (GE) petrol sektöründen çekileceğini, havacılık, elektrik ve yenilenebilir enerjiye odaklanacağını açıkladı.

Amerika merkezli General Electric (GE) şirketi sağlık ve petrol sektörlerinden çekileceğini ve havacılık, elektrik ve yenilenebilir enerjiye odaklanacağını açıkladı. 

GE’nin 2017’de 7,4 milyar dolara yüzde 62,5’lik hissesini satın aldığı ABD’nin en büyük üçüncü petrol sahası hizmeti veren Baker Hughes firmasının hisselerinin satılarak GE’den tamamen ayrılacağı kaydedildi. Şirketin petrol alanından çekilmesinin 2-3 yıl süreceği belirtiliyor. Açıklamada, bu değişikliklerin ardından General Electric’in havacılık, elektrik ve yenilenebilir enerjiye odaklanacağı bildirildi.

Şirketin sağlık hizmetleri veren biriminin ise yüzde 20’lik hissesinin paraya çevrileceği ve yüzde 80’inin hissedarlara dağıtılacağı belirtilirken, bu birimin artık bağımsız bir şirket olacağı ifade edildi. Bu sürecin 12-18 ay süreceği bildirildi.

500 MİLYON DOLAR TASARRUF SAĞLANACAK

Şirketten yapılan açıklamada söz konusu değişikliklerin General Electric’e 2020 yılının sonuna kadar en az 500 milyon dolarlık tasarruf sağlayacağına dikkat çekilerek, bu tarihe kadar firmanın borcunun 25 milyar dolar azaltılmasının ve bilançoda 15 milyar dolar nakit oluşmasının planlandığı vurgulandı. 

GE bir ay önce 11 milyar dolarlık bir anlaşmayla demiryolu lokomotif işinden çekilmişti. Şirket geçen hafta da gaz-motoru birimini 3 milyar dolara satmıştı. GE’nin aydınlatma alanındaki birimini de satmayı planladığı biliniyor.

Dünya çapında 313 bin kişiyi istihdam eden General Electric’in piyasa değeri ise yaklaşık 250 milyar dolar düzeyinde. 

Önceki ve Sonraki Haberler