1. HABERLER

  2. PETROL

  3. GE, petrol ve gaz işkolunu Baker Hughes ile birleştirdi

GE, petrol ve gaz işkolunu Baker Hughes ile birleştirdi

Enerji Günlüğü - General Electric petrol ve doğalgaz işini Baker Hughes’la birleştirmek üzere yaklaşık 30 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı.ABD...

GE, petrol ve gaz işkolunu Baker Hughes ile birleştirdi

Enerji Günlüğü - General Electric petrol ve doğalgaz işini Baker Hughes’la birleştirmek üzere yaklaşık 30 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı.

ABD merkezli General Electric, petrol ve doğalgaz işini endüstriyel ekipman devi ve petrol hizmetlerinde dünyanın üçüncü büyüğü olan Baker Hughes’la birleştirmek üzere yaklaşık 30 milyar dolarlık bir anlaşmaya imza attı.

İki şirket halka açık bir enerji şirketi kuracaklar ve New York Borsası'nda işlem görecek olan bu şirketin yüzde 62.5'u GE'nin olurken yüzde 37.5'u Baker Hughes’un olacak. 

GE, petrol ve gaz işini ve 7.4 milyar Dolar nakit parayı Baker Hughes’un her bir hissesi için 17.50 Dolar vererek tek ödemeli olarak aktaracak. GE bu birleşmeyle daha ucuz maliyetle endüstiyel çalışmalar yapmayı hedefliyor. 

Her iki şirket için de ilave maliyet olmadan daha büyük bir dağıtım ağı oluşturmayı amaçlayan bu anlaşmanın GE tarafından kontrol edilen, borsaya açık bir yapı yaratacağı ifade ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler