1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE Polonya’da 1000 MW’lık kömür santrali kuracak

GE Polonya’da 1000 MW’lık kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - GE Polonya'da 1GW kapasiteli Ostroleka C ultra-süperkritik kömür yakıtlı elektrik santrali inşa edecek. Santralde üretilen elektrik 300...

GE Polonya’da 1000 MW’lık kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - GE Polonya'da 1GW kapasiteli Ostroleka C ultra-süperkritik kömür yakıtlı elektrik santrali inşa edecek. Santralde üretilen elektrik 300 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Amerika merkezli General Electric (GE), Polonya devlet işletmeleri Energa ve Enea ile Ostroleka C ultra-süperkritik (USC) kömür yakıtlı enerji santrali için Mühendislik, Planlama, Tedarik, Lojistik, İnşaat ve Kurulum hizmetleri (EPC) anlaşması imzaladığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, santral GE Power’ın işletmeci olduğu konsorsiyum tarafından kurulacak. Bunun yanı sıra GE Power yeni enerji santrali için kazan ve buhar türbini jeneratörü içeren USC teknoloji bileşenlerinin tasarlanması, üretilmesi ve tedarik edilmesinden sorumlu olacak. GE teknolojisi mevcut durumdaki termik santrallerde yüzde 33 olan enerji verimliliğini yüzde 46’ya çıkaracak. Ayrıca düşük emisyon teknolojisi AB standartlarına uygun olarak atmosfere daha az karbondioksit salacak.

56 aylık süre içinde tamamlanması planlanan termik santral 300 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler