1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Genç Grup Çankırı'da kömür arayacak

Genç Grup Çankırı'da kömür arayacak

Enerji Günlüğü - Genç Grup Çankırı'da toplam 1.992,06 hektarlık alanda kömür aramak için sondaj çalışmaları yürütecek.Çankırı İli, Çerkeş...

Genç Grup Çankırı'da kömür arayacak

Enerji Günlüğü - Genç Grup Çankırı'da toplam 1.992,06 hektarlık alanda kömür aramak için sondaj çalışmaları yürütecek.

Çankırı İli, Çerkeş İlçesi, 201600290 nolu (ER: 3332682) arama ruhsat sahası sınırları içerisinde ruhsat sahibi firma Genç Grup Enj. Ürt. San. ve Tic. A.Ş. tarafından arama amaçlı sondaj çalışmalarının yapılması planlanıyor.

450 bin lira bedelli proje kapsamında belirlenen yedi sondaj lokasyonunda çalışmalar yapılacak. Sondaj alanlarına en yakın yer ise 7 nolu sondaj noktasına 610 metre uzaklıkta bulunan Yalnızca Mahallesi. Diğer sondaj lokasyonlarının tamamı yerleşim yerlerine bir kilometreden daha yakın mesafede bulunuyor. Projeye Çankırı Valiliği Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir kararı verildi.

Belirlenen lokasyonların tamamında sondaj çalışması yapılmayabilecek, ilk açılan sondajların sonuçlarına, cevherin konumuna ve jeolojisine göre sondaj programı doğrultusunda karar verilecek.

Sondaj çalışmaları esnasında genellikle sadece su kullanılacak olup, kırıklı ve killi zemin koşulları ile karşılaşılır ise kuyu stabilitesini sağlamak ve sondaj suyu kıvamını arttırmak amacıyla bentonit ve polimer türü katkı maddeleride kullanılabilecek. Bu doğrultuda, bir sondaj kuyusunun açılması kapsamında yaklaşık 30 m3 su, 100-300 kg bentonit ve 4-5 kg polimer kullanılması öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler