1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Genel Energy K. Irak petrol sahalarını geliştiriyor

Genel Energy K. Irak petrol sahalarını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Genel Energy, Miran ve Bina Bawi petrol sahalarının geliştirilmesi için Kürt Bölgesel Yönetimi ile anlaşma sağladı.Genel Energy bugün...

Genel Energy K. Irak petrol sahalarını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - Genel Energy, Miran ve Bina Bawi petrol sahalarının geliştirilmesi için Kürt Bölgesel Yönetimi ile anlaşma sağladı.

Genel Energy bugün bir basın açıklaması yayınlayarak, 2016 yılında üretime başlaması planlanan Miran ve Bina Bawi sahalarının geliştirilmesi için Kürt Bölgesel Yönetimi ile anlaşma sağladığını ve anlaşmanın yılsonuna kadar tamamlanmasını beklediğini bildirdi.

Şirket, tek bir lisans sahası olarak birleştirilen sahalardan ilk ihracatın 2018 yılının ilk yarısında yapılmasını bekliyor. Ancak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin 2016 yılında ilk üretimine başlayacak petrolü Irak içinde kullanma seçeneğine sahip olduğunu da vurguluyor.

OMV HİSSELERİ SATIN ALINACAK

Bunun dışında Genel Energy, Alman enerji şirketi OMV’nin Bina Bawi doğal gaz sahasında sahip olduğu yüzde 36 hisseyi de satın alma konusunda temel koşullarda anlaşma sağladı. Satın alma bedelinin 150 milyon dolar olacağı ve bunun 20 milyon dolarının anlaşma sağlandıktan hemen sonra ödeneceği, geri kalan 130 milyon doların da ilk doğalgaz üretimini takiben iki taksit halinde yapılacağı ifade edildi.

Genel Energy CEO’su Tony Hayward bu anlaşmaların Miran ve Bina Bawi sahalarının ticarileşmesindeki kazan-kazan durumunu temsil ettiğini belirterek, anlaşma ile bir yandan erken petrol üretim kaynakları sağlayıp sermaye açığını önemli oranda azaltırken, diğer yandan doğalgaz çalışmalarınıa cazip projeler kazandıracağını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler