1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Generji Samsun`da HES kuracak

Generji Samsun`da HES kuracak

Enerji Günlüğü - Generji Elektrik, SamsunKarakuş Deresi üzerinde 4,4 MW'lık hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.Generji Elektrik Üretim Ltd. Şti....

Generji Samsun`da HES kuracak

Enerji Günlüğü - Generji Elektrik, SamsunKarakuş Deresi üzerinde 4,4 MW'lık hidroelektrik santrali kurmayı planlıyor.

Generji Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafındanSamsun İli, Salıpazarı İlçesi sınırları içerisinde, 22. Havza (Doğu Karadeniz Havzası) da, Karakuş Deresi üzerinde /4,468 MW kurulu gücünde Generji Regülatörü ve HES projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Başta (2,80 MWm/2,70 MWe) olarak yapılması planlanan ve ÇED Olumlu Belgesi alınan proje ile ilgili olarak sondaj çalışmaları tamamlanıp Jeolojik Etüt Raporu hazırlanarak onaylatılan (Bkz. Ek-2k) proje ile ilgili Aralık-2014 tarihli “Generji Regülatörü ve HES Revize Fizibilite Raporu” hazırlanarak kapasite artışına gidilmiş.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, kapasite artış projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Samsun Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler