1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GE’nin geliri yüzde 8 düştü

GE’nin geliri yüzde 8 düştü

ABD merkezli General Electric’in (GE) geliri Covid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk üç ayında bir önceki yıla göre yüzde 8 oranında azaldı.

GE’nin geliri yüzde 8 düştü

Enerji Günlüğü - ABD merkezli General Electric’in (GE) geliri Covid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk üç ayında bir önceki yıla göre yüzde 8 oranında azaldı.

ABD merkezli General Electric (GE), ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %8 düşüşle 20 milyar 524 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. GE, sağlık krizinin yaklaşık 900 milyon dolar kazancını sildiğini ve serbest nakit akışını yaklaşık 1 milyar dolar azalttığını tahmin ediyor.

GE ekonomik zorluklarla baş edebilmek için işten çıkarmalar ve bazı mali önlemler alıyor. Şirket, enerji bölümündeki personel sayısının ilk çeyrekte 700'e düştüğünü ve işe alımın dondurulduğunu açıkladı. Ayrıca şirket bu yıl sermaye harcamalarını yüzde 25 oranında azaltacağını açıkladı.

EN ÇOK HAVACILIK SEKTÖRÜ ZARAR GÖRDÜ

Açıklamaya göre, düzeltilmiş hisse başına 5 sent kazandıran şirket, en büyük darbeyi ise havacılık sektöründe aldı. Şirket, jet motoru üretimine olan talebin Mart ayında neredeyse sıfırlanması ile 2,2 milyar dolar zarara uğradı. Havacılık alanında GE toplam 2600 ABD çalışanının işine son vereceğini açıkladı. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler