1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. GGI Mühendislik, Kütahya’da hayvansal atıklardan elektrik üretecek

GGI Mühendislik, Kütahya’da hayvansal atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - GGI Mühendislik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kuracağı MW’lık biyogaz tesisinde büyükbaş hayvan ve tavuk çiftliklerinden...

GGI Mühendislik, Kütahya’da hayvansal atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - GGI Mühendislik, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kuracağı MW’lık biyogaz tesisinde büyükbaş hayvan ve tavuk çiftliklerinden çıkan hayvansal atıklardan saatte 1.501 kWh elektrik üretecek.

GGI Mühendislik Sanayi Ve Ticaret A Ş. tarafından Kütahya İli, Tavşanlı İlçesi, Tunçbilek Beldesi, Gürağaç Mahallesi, 299 ada 38 nolu parsel adresinde, tapulu 9182,79 m2’lik toplam alan içerisinde “GGI Mühendislik Biyogaz Tesisi” kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 7.2 milyon liraya malolacak tesise kabul edilecek günde 95 ton hayvansal atıkdan, anaerobik fermantasyon yöntemi ile mezofilik ve termofilik şartlarda biyogaz elde edilecek ve elde edilen biyogaz kojenerasyon ünitesinde yakılarak elektrik ve ısı enerjisine dönüştürülecek. Elde edilen biyogaz ile saatte 1.501 kWh elektrik ve 938 kWh ısı enerjisi üretilecek. Üretilen elektrik devlet garantisi altında dağıtım şirketine satılacak olup, sisteme 3127,36 m uzunluğunda elektrik iletim hattı ile verilecek.

Enerji Günlüğü 

 
Önceki ve Sonraki Haberler