1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Gökbey Enerji Adana’da atıklardan elektrik üretecek

Gökbey Enerji Adana’da atıklardan elektrik üretecek

Gökbey Enerji, Adana’nın Sarıçam ilçesinde kuracağı 33 MW’lık biyokütle santralinde atıkları yakarak yılda 247.500.000 kWh elektrik üretecek.

Gökbey Enerji Adana’da atıklardan elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - Gökbey Enerji, Adana’nın Sarıçam ilçesinde kuracağı 33 MW’lık biyokütle santralinde atıkları yakarak yılda 247.500.000 kWh elektrik üretecek.

Gökbey Enerji A.Ş., atıkların elektrik enerjisi temininde değerlendirilmesi için Adana İli, Sarıçam İlçesinde 33 MW kapasiteli Gökbey Biyokütle Enerji Santrali ve Yakma Tesisi kurup işletmeyi planlıyor.

48,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulacak olan tesiste sanayi bölgesi başta olmak üzere civar yerleşim yerleri ve illerden toplanan atıklar değerlendirilecek. Tesiste 338 ton/gün evsel nitelikli organik atık ve 214 ton/gün arıtma çamuru, civar yerleşim ve işletmelerden kaynaklı 99 ton/gün hayvansal atık, 24 ton/gün ormansal atık ve 72 ton/gün tarımsal atık bertaraf edilecek.

Tesiste 31 bin 125 ton atık, akışkan yataklı yakma kazanı ve Hava / su soğutmalı merdiven tip hareketli ızgaralı kazanda 850°C-900°C sıcaklıkta yakılarak elde edilecek buhardan bir buhar türbini ve jeneratör grubu vasıtasıyla 247.500.000 kWh/yıl elektrik üretilecek. İç ihtiyaca ayrılan kısım dışındaki üretilen enerji, şalt sistemi üzerinden enterkonnekte sisteme aktarılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler